گیاه خار مریم یکی از گیاهان دارویی است که برای بیماری های مختلفی استفاده می شود. این گیاه دارویی بهترین گزینه برای درمان بیمارهای کبدی است. این مقاله برداشتی از سایت عطار باشی است، که بعنوان یک فروشگاه آنلاین عرقیات گیاهی و داروهای گیاهی فعالیت دارد و در کنار این کار خود به معرفی خواص گیاهان دارویی و عرقیات نیز پرداخته و اطلاعات مفیدی در اختیار علاقمندان قرار داده است.
در این مقاله به بررسی خواص عرق خار مریم اشاره شده است. ما نیز با کمی تغییرات این مقاله را در وبلاگ خود منتشر کرده ایم که امیدواریم برای شما مفید باشد.
نام علمی خار مریم " سیلی مارین" است و گیاه آن به شکل گلی ستاره ای است. خار مریم خودرو است و صحراهای ایران رشد می کند.
خواص درمانی خار مریم برای کبد سال هاست که اثبات شده است. فلاونوئید موجود در خار مریم بهترین آنتیاکسیدانها برای سم زدایی از کبد است. این ماده به ترمیم سریعتر بافت آسیب دیده کبدی کمک می کند و باعث استحکام دیواره سلولهای کبد میشود.
از این گیاه برای دفع سموم قارچ های سمی هم استفاده می شود و برای دفع سموم هم بسیار موثر است.
عرق خارمریم برای درمان سیروز کبدی، هپاتیت حاد، سیروز الکلی و کبد چرب الکلی و غیر الکلی، حساسیت کبدی به سموم محیطی و ناراحتیهای دیگر کبدی بکار میرود.
طبیعت عرق خار مریم گرم است. عرق خار مریم صفرآور است و از ایجاد سنگ صفرا پیشگیری می کند. مصرف عرق گیاه خار مریم، مقاومت به انسولین در بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج میبرند را کاهش میدهد.
عوارض جانبی خار مریم
عرق خار مریم عوارض مضری ندارد، فقط ممکن است بخاطر ملین بودن خار مریم فرد نیاز بیشتری به استفاده از دستشویی پیدا میکند. به ندرت ممکن است باعث تهوع، نفخ و درد معده شود.
همیشه قبل از استفاده از عرق خار مریم یا سایر با پزشکتان مشورت کنید تا از تداخل آن با داروهای دیگر مطلع شوید.
خانم ها بخاطر شرایطی نظیر بارداری و دوران شیردهی بهتر است با احتیاط از این گیاه استفاده کنند. در اینجا به مواردی که بانوان هنگام استفاده از خوار مریم باید رعایت کنند اشاره شده است.
بخاطر احتمال ایجاد تهوع، نفخ و درد معده پس از مصرف عرق خار مریم، مادران شیرده و زنان باردار نباید از این گیاه استفاده کنند.
گیاه خار مریم را میتوان به شکل های مختلفی از جمله دم کرده، تنتور و یا مستقیما از عرق آن، استفاده کرد، همچنین برای استفاده بیشتر از خواص گیاه خار مریم میتوان گلچههای آن را همانند کنگر فرنگی خورد.
بهترین و راحترین نوع برای استفاده عرق خوار مریم است، عرق خار مریم، با جوشاندن گلچههای گیاه خار مریم و تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی تهیه میشود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق خار مریم است.
برای میزان مصرف عرق خار مریم باید با پزشک معالجتان مشورت کنید.
اگر میخواهید محصول عرق خار مریم را از فروشگاه عطارباشی خریداری کنید، رو این لینک کلیک کنید. عرق خار مریم